Håkans SaffransPannkaka

Igår på jobbet var det min Kollega Håkan som skulle fixa vårt fredgasfika, han kommer ifrån Gotland så han gjorde naturligtvis något Gotländskt! Saffranspannkaka blev det! Nåt så in i norden gott! Så idag är det Håkan som får gästspela här på bloggen… 🙂

saffrans

Det här behöver du:

3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3.5 l hemmakokt)
1 dl sötmandel
1½ Bittermandel
2 paket saffran
3 dl grädde
6 ägg
1 cl vodka (eller vatten)
strösocker

Gör såhär:
Skålla, skala och hacka sötmandel. Riv bittermandel. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter.
Blanda ner saffran, mandel och grädde i gröten.
Vispa ihop äggen och tillsätt i gröten. Smaka av med socker.
Häll i smörad och ströad bakplåt.
Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter.

Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde.

Tack för detta Håkan!

Härlig färg!

Jobbet 007

0 reaktioner på ”Håkans SaffransPannkaka

  1. Vi provade på saffranspannkaka på Gotland i somras,men vi blev inte så förtjusta då iaf. Föredrar nog Ålandspannkakan. Men kanske Håkan gjorde en godare variant?

Kommentera