Håkans SaffransPannkaka
Igår på jobbet var det min Kollega Håkan som skulle fixa vårt fredgasfika, han kommer ifrån Gotland så han gjorde naturligtvis något Gotländskt! Saffranspannkaka blev det! Nåt så in i norden gott! Så idag är det Håkan som får gästspela här på bloggen… 🙂
Det här behöver du:
3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3.5 l hemmakokt)
1 dl sötmandel
1½ Bittermandel
2 paket saffran
3 dl grädde
6 ägg
1 cl vodka (eller vatten)
strösocker
Gör såhär:
Skålla, skala och hacka sötmandel. Riv bittermandel. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter.
Blanda ner saffran, mandel och grädde i gröten.
Vispa ihop äggen och tillsätt i gröten. Smaka av med socker.
Häll i smörad och ströad bakplåt.
Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter.
Serveras med salmbärs/boysenbär eller Hallonsylt med grädde.
Tack för detta Håkan!
Härlig färg!