Bakad potatis med kall Baconröra

Bakpotatis är såå gott, men att välja vilken röra man vill ha till är inte lätt.. Går att variera i evigheter men idag fick det bli baconröra!

Vilken är er favoritröra till bakad potatis?

bakpotatis

Det här behöver du:

4 jämnstora bakpotatisar
1 burk creme fraiché
1 hackad lök (röd eller gul)
200 g tärnad knaperstekt bacon
1 knippe färsk basilika
Salt, peppar & kryddor

Gör såhär:

Potatisen:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj bakpotatisarna och stick några hål i dem så de inte spricker.
Baka potatisen i ca en timme.
Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna lite. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.

Baconröran:

Knaperstek bacon (Jag gjorde det i micron), hacka löken, tillsätt creme fraiché, salt, peppar & kryddor.Tillsätt den färska basilikan och rör ner baconet. Klar att servera! 🙂

Ps: Jag vill gärna ha en stor klick smör och lite salt i bakpotatisen innan jag lägger på röran.. Blir liksom lite extra gott så! 😛

Jag har börjat skriva ”kryddor” i flera recept nu och med det menar jag att ni ska våga experimentera mera hemma i köken, Salt & peppar tycker jag själv sällan räcker till som kryddning! Så antingen kan det gå helt rätt eller helt fel men som bekant så lär man sig av misstag, så krydda friskt där hemma! 😀

Bacon, kryddade och radade på hushållspapper, redo för 4 minuter i micron!

MAT 7 113

Lämna lite bacon som du finhackar och använder till ”strössel”.

MAT 7 116

0 reaktioner på ”Bakad potatis med kall Baconröra

 1. Åh guuu så gott!
  Jag fullkomligt älskar bakad potatis och röror men tyvärr så är inte maken av samma åsikt så det blir aldrig av att jag gör det men nu tror jag bannemej att jag ska ta och göra det, iallfall till lunch. han är ju ändå inte hemma då 🙂

  Superläckra bilder!

 2. Det var väldigt länge sen jag åt bakad potatis med röra! Men jag håller tummen upp för dina bacon i micron! Det är super! Inget stänk och inget överblivet fett! Ser gott ut! Vet inte vilken röra jag gillar bäst egentligen, men bacon + cf är ju himla gott!

 3. Jag tycker att skagenröra är gott i bakpotatis. Sedan tycker jag att endast smör och flingsalt också är jättegott. Din variant ser mumsig ut!

 4. Vilken fin blogg du har! Bakad potatis med röra var det ju jättelängesen man åt! Jag hade en period när jag åt det jämt, och då bestod röran alltid av majs, créme fraiche och stora mängder grillkrydda. Det låter inte så kulinariskt, men det var gott! 🙂

 5. Jisses, vad mycket smarrigt du hunnit med det sista. Bakad potatis är ju så himla gott, önskar att gubben här hemma bara kunde se tjusningen med en härligt bakad potatis med smaskig röra.

  Hoppas du får en bra helg!

Kommentera