Bakad potatis med kall Baconröra


Bakpotatis är såå gott, men att välja vilken röra man vill ha till är inte lätt.. Går att variera i evigheter men idag fick det bli baconröra!

Vilken är er favoritröra till bakad potatis?

bakpotatis

Det här behöver du:

4 jämnstora bakpotatisar
1 burk creme fraiché
1 hackad lök (röd eller gul)
200 g tärnad knaperstekt bacon
1 knippe färsk basilika
Salt, peppar & kryddor

Gör såhär:

Potatisen:

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj bakpotatisarna och stick några hål i dem så de inte spricker.
Baka potatisen i ca en timme.
Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna lite. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.

Baconröran:

Knaperstek bacon (Jag gjorde det i micron), hacka löken, tillsätt creme fraiché, salt, peppar & kryddor.Tillsätt den färska basilikan och rör ner baconet. Klar att servera! 🙂

Ps: Jag vill gärna ha en stor klick smör och lite salt i bakpotatisen innan jag lägger på röran.. Blir liksom lite extra gott så! 😛

Jag har börjat skriva ”kryddor” i flera recept nu och med det menar jag att ni ska våga experimentera mera hemma i köken, Salt & peppar tycker jag själv sällan räcker till som kryddning! Så antingen kan det gå helt rätt eller helt fel men som bekant så lär man sig av misstag, så krydda friskt där hemma! 😀

Bacon, kryddade och radade på hushållspapper, redo för 4 minuter i micron!

MAT 7 113

Lämna lite bacon som du finhackar och använder till ”strössel”.

MAT 7 116


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Bakad potatis med kall Baconröra