Myror – Barnsligt gott!

Har kikat igenom mina gamla kokböcker som jag hade i tidens begynnelse.. 😀 Hittade massa gott jag inte gjort på jättelänge, samtidigt som jag söker efter olika snabblagade saker som Emmis kan delta i att göra! (Ska börjas i tid..) 😉 Dock fick hon nöja sig med att äta lite cornflakes…

Myror blev det idag! Och jaa, det var precis lika gott som jag minns det! 🙂

myror

Det här behöver du: ( ca 7-8 muffinsformar)

50 g margarin eller kokosfett
2 msk sirap
1 dl socker
2-4 msk kakao/oboy
ca. 3.5 dl cornflakes

Gör såhär:
Blanda margarin, sirap, socker och kakao i en kastrull. Koka till en slät massa. Tag av plattan. Häll i cornflakes och rör om. Använd en matsked för att klicka ut lagom mängd i muffinsformar. Låt stå kallt tills de stelnat.

myror

9 reaktioner på ”Myror – Barnsligt gott!

  1. Åh! Jag kommer så völ ihåg hur jag och min bästis bakade sånna här ofta, ofta! Vi var för små för att använda ugnen själva, men dessa fick vi ju göra då. De är så himla goda!

  2. mamma och jag brukade lägga i rispuffar istället 🙂 Tack för receptet, hade glömt bort hur man gör dom och hade tänkt laga såna till en picknick med klasskompisarna 🙂

Kommentera