Kikkoman Trattkantarellsoppa med cognac

Här kommer receptet på trattkantarellsoppan. Den var minst lika krämig och god hemmagjord! Muums!

trattkantarellsoppa

Det här behöver du:
1 liten gul lök, finhackad
1 palsternacka, finhackad
1 röd paprika, finhackad
smör till stekning
150 g färska trattkantareller
1 l köttbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk dijon senap
1 tsk kikkoman soja
salt & vitpeppar
1 msk cognac

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna, häll över i en skål och dela svampen i mindre bitar och fräs i kastrullen tills vätskan kokat ur och tillägg sedan grönsakerna och krydda. Häll i buljongen och sjud i ca 20-30 minuter.

Vispa samman grädde, creme fraiche och dijon senap, rör ner blandningen i soppan. Koka 5 minuter. Smaka av med Kikkoman soja, salt, peppar och cognac. Om en tjockare soppa önskas, red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. (Jag redde av rätt mycket samt tillade mer soja för att få fin färg på soppan).

Servera med ett gott bröd!

Färska trattkantareller

kantarell

Grönsaksfräs

fräs

Kikkoman har kommit med en ny soja (grön kork) som smakar precis som den andra (röda) men innehåller 43 % mindre salt, vilket jag tycker man kan köpa istället för att underlätta för sitt lilla hjärta!

Kikkoman soja innehåller bara fyra ingredienser: sojabönor, vete, salt och vatten. Inga färgämnen, inga smakämnen, inga kemiska tillsatser. Fyra ingredienser som under den sex månader långa tillverkningsprocessen utvecklar närmare 300 aromämnen.

0 reaktioner på ”Kikkoman Trattkantarellsoppa med cognac

  1. Mmmm vad gott!! Älskar svamp i alla dess slag! Jo ang designen.. Jag kände att den inte var så passande nu på hösten. Så nu har jag en mysigare, höstigare design istället. Men den andra kanske kommer tillbaka emot våren igen! 🙂

  2. En underbar soppa.Jag hade inte färska kantareller så jag lade de torkade i blöt en dag
    innan och det funkade utmärkt.
    Jag undrar var kan man få tag i Kikkomans flaska med grön kork?

    Grattis till ett år!
    M.v.h Gunvor

Kommentera