Vitlöksdoftande Kycklinggryta

I lördas var vi bjudna på Micke´s födelsedagskalas och Theres hade gjort en underbart god kycklinggryta! Den kommer garanterat att göras många gånger här nu när hösten är på ingång! Luktar underbart i hela köket när den står och puttrar på spisen kan jag lova!

(HÄR hittar ni en uppdaterad version av samma gryta, bara lite tillfixad…) 😉

kycklinggryta

Det här behöver du:

4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk chilisås (el. sweetchili)
3 tsk ingefära
salt & svartpeppar
1 röd paprika
300g purjolök
5 dl grädde

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde och låt puttra 6-7 min.
Servera med tex klyftpotatis, ris & sallad.

Tips: Om man vill kan man tillägga lite kokosmjölk i grytan, jag tror det skulle fixa lite extra sting om man gillar kokos.

Tack för receptet Theres!

22 reaktioner på ”Vitlöksdoftande Kycklinggryta

  1. Hej=)
    Den låter himla god, en fråga bara. Ska man använda marinaden som krydda också efter man stekt kycklingen? Eller får grytan mycket smak av bara kyckligen?
    Hoppas du får en bra lördag=)
    Kram

    1. Hejsan! Du kan använda marinaden till ”såsen” med om du vill ha starkare vitlökssmak… annars tar du bort den och bara steker kycklingen, dock lämnar det nästan ingen marinad som går att ens ta bort! (Allt lägger sig runt kycklingen) 🙂

      Mvh Kardemumma

  2. Mycket gott! Nästa gång ska jag nog pröva att ha lite cashewnötter i grytan också, tror att det skulle passa 🙂

  3. Började att marinera kycklingen och gud så gott marinaden luktade, sedan gjorde jag gryta som man inte heller kan klaga på! Jätte god, och vad kul med en lite annorlunda smak på grytam.
    Tack! för det… 🙂

  4. Ååå har precis ätit denna gryta! Helt fantastiskt god, man vill bara ha mer! Har du kommit på receptet själv? Den va svin god!

  5. hejsan! tack för ett gott recept! vi tillsatte en tsk chilipulver i marinanden och vi hade både färsk och torkad ingefära samt en halv tomat. supergott var det 🙂

    hälsningar från ukrainska Lviv
    sophie och gustav

  6. Den här rätten såg så god ut att jag tinade 4 kycklingfiléer som ligger i marinaden nu. jag funderade bara lite på om den ska stekas i gryta eller om man kan slänga in allt gott i en ugnsform? jag får fundera vidare..hihi

Kommentera