Kyckling Allt-i-ett

Allt-i-ett gillar jag! Snabbt, enkelt & gott! Med inspiration ifrån Kryddburkens recept så gjorde jag min egen variant av det vi hade hemma.

alltiett

Det här behöver du:


4 Potatisar
2 Morötter
2 dl skivade Champinjoner
1 Paprika
3-4 Vitlöks klyftor
1 Lök
2 Majs kolvar
4 Kycklingfileér
Kryddor!

GÖR SÅHÄR :

Bryn kycklingfiléerna i stekpanna så att de får fin färg. Krydda med valfria kryddor. Tvätta potatisarna, skala morötterna och skölj grönsakerna. Skär potatisen i klyftor. Skär majskolven i bitar. Skär paprika och champinjoner i bitar. Slanta morötterna ca 1,5cm tjocka. Skala all lök och skär grovt. Vitlöksklyftorna kan vara hela. Lägg ner allt i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen. (Paprikan och champinjonen tillägger jag då halva tiden gått). Ringla över olivolja. Salta & peppra. In i ugnen ca 45-50 min i 200 grader tills potatisen och morötterna är helt klara. Stick i en termomter i den tjockaste kycklingfilén. Plocka ut filéerna när termometern visar 72 grader. Svep in i folié och låt vila medan resten blir klart! Skär upp kyckligen i skivor, servera tillsammans med rotfrukterna och grönsakerna. Ringla över lite crema balsamico! 🙂

Riktigt gott, tack för inspirationen Kryddis! 🙂