Mjuka kolarutor


Vad som var tänkt att bli Kärleksmums fick en lite annan glasyr mot slutet, en jag tänkt testa ett tag… Och jag säger bara MUMS MUMS , KOLAMUMS!

kolarutor

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl socker
150 gram smält smör
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret & mjölken och rör om försiktigt. Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. (Jag använde en form som är 25 * 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30 min.

Glasyr:
1,5 dl vaniljvisp
1,5 dl muscovadosocker (eller vanligt strösocker)
2 msk ljus sirap
75 gram mörk choklad
75 g smör eller margarin
kokos

Gör såhär:
Mät upp vaniljvisp, muscovadosockret, sirapen och chokladen, bruten i mindre bitar, i en kastrull. Värm upp blandningen under omrörning och låt den därefter koka i ca 12 minuter till mjuk kolakonsistens.
Ta kastrullen från värmen och klicka ner matfettet. Rör om till en blank glasyr och bre den över kakan, strö över kokos. Ställ svalt att stelna innan kakan skärs upp i rutor.

Ville ni ha recept på Kärleksmums så hittar ni det HÄR!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Mjuka kolarutor