Pizzabullar med Tacos

Nu ska frysen börja få lite påfyllning inför min jobbstart som blir nästa vecka, kommer inte ha mycket tid över när man kommer hem och vill hinna umgås lite med familjen innan det är läggdax igen! Som tur är så har jag ledigt varje måndag och H varje tisdag, så de dagarna är det lungt!

Har stekt och kryddat massa tacofärs och fryst in i portioner. Enkelt att ta fram och värma sen. Igår fylldes frysen på med massa Pizzabullar som också är snabbt att ta fram och äta till en sallad.
Bullarna är perfekta som mellanmål, speciellt för barnen.
Passar även som utflyktsbullar. Går utmärkt att frysa och tina i ugn eller i mikro.

Pizzabullar med Tacos

tacobullar

Ingredienser
50 g jäst
½ dl olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
400 g tacofärs
2 dl kokt majs
200 g ost, riven
4 dl Dolmio sås

Till pensling
1 st ägg
2 tsk oregano

Gör såhär:

1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.

2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45×25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.

3.Bred ut 2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela tacofärs, majs och riven ost jämnt över degen.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.

4. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.

pizzabullar

Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.

0 reaktioner på ”Pizzabullar med Tacos

Kommentera