En favorit i repris! Snabblagad som få…
Imorgon ska vi ha kräftskiva här hos oss och till kaffet blir det Äppelkaka med vaniljvisp. Mums!
Receptet hittar ni även HÄR!

Det här behöver du :
2-4 äpplen (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
GÖR SÅHÄR :
Skala äpplerna. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret + bakpulvret. Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.
Servera med Vaniljvisp!
(Orginal receptet kommer ifrån Linda)
Ser otroligt gott ut!
Mmm, vad god den ser ut.
Hoppas ni får en trevlig kräftskiva!
Smaskens!
Åh vi ser fram emot imorgon!
mums, låter smaskigt!! 🙂 hoppas ni får en riktigt trevlig kräftskiva imorgon.
Härligt, ser fram emot morgondagen 😉 sluuuurp!
Mums så gott!!
Trevlig helg!
http://www.helenaljunggren.com
Äppelkakor är ju såå gott!
oj vad god den ser ut- bra att våra äpplen är färdiga snart så det blir massa äpplekakor 🙂
Jag bakade den här kakan förra hösten ett flertal gånger och nu när jag skulle leta rätt på receptet som jag ”visste” att jag skrivit in i min receptbok – så fanns det inte. Ve och fasa! Tänk vilken tur att jag mindes nåt i stil med knäckigt, och här fanns det – ditt underbara recept. Mums!!