Mjuk & Knäckig Äppelkaka

En favorit i repris! Snabblagad som få…
Imorgon ska vi ha kräftskiva här hos oss och till kaffet blir det Äppelkaka med vaniljvisp. Mums!
Receptet hittar ni även HÄR!

äppelkaka

Det här behöver du :
2-4 äpplen (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplerna. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret + bakpulvret. Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

Servera med Vaniljvisp!

(Orginal receptet kommer ifrån Linda)

0 reaktioner på ”Mjuk & Knäckig Äppelkaka

  1. Jag bakade den här kakan förra hösten ett flertal gånger och nu när jag skulle leta rätt på receptet som jag ”visste” att jag skrivit in i min receptbok – så fanns det inte. Ve och fasa! Tänk vilken tur att jag mindes nåt i stil med knäckigt, och här fanns det – ditt underbara recept. Mums!!

Kommentera