Langos i Stockholm?


Nu behöver jag er hjälp! 🙂

Det är så att jag är totalt beroende av Langos för tillfället! Så otroligt gott så jag skulle kunna leva på det ett år frammåt! (Nästan 😉 )

Vet att detta finns på tex Gröna Lund, men vet ni av fler ställen i Stockholm som serverar detta?
Har ett recept på hur man gör egen Langos som jag tänkte testa, har ni nåt bra recept man skulle kunna få?

langos
Bild: ICA

Saxat från Wikipedia:
Langos (uttalas langåsch) är en ungersk maträtt som består av friterat bröd och som ofta serveras med gräddfil, riven ost, fetaost, pudrad med socker eller på försvenskat vis med rom eller sylt. Klassisk langos brukar serveras penslad med vitlöksvatten. Maträtten är vanlig på festivaler och finns i flera varianter, däribland som dessertlangos. Namnet Langós kommer från ungerskans Láng, som betyder flamma. Langos serveras bland annat på många festivaler i Sverige.

Själv vill jag ha min med creme fraiche, rom & rödlök. 😛


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Langos i Stockholm?