Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Husmanskost, Kött, Mat, Pasta, Potatis & Ris

Från första stund blir man bortskämmd med maten här hemma! Idag fick vi avnjuta en mumsig måltid på älgfilé. Mammas hemlagade svartvinbärsgelé till.. Muums! älgfile Gräddstuvade kantareller & morötter 400 g färska kantareller 2 stora morötter skurna i slantar 3 msk smör eller margarin 1 msk honung 2½ dl grädde salt & svartpeppar Koka morotslantarna i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Smält smör i en kastrull, fräs svampen och morötterna en stund. Tillsätt grädden och honungen och låt koka ihop en stund. Smaka av med kryddorna.

Taggar:, , , , , ,

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg
  • Johanna

    |

    Men guuuuuuud så gott!

    Svara

  • pia

    |

    mumsit!

    Svara

  • gronkis

    |

    Kardemummagummans mor verkar inte vara helt tokig i köket heller, gud så gott!!

    Svara

  • Sanna

    |

    Stuvad svamp var inte igår. Tack för inspiration!

    Svara

  • Therese

    |

    Så gott finns ju inget bättre.
    Kantareller hoppas jag snart få åka och plocka, börjar bli dags…
    Mvh

    Svara

  • Hanna

    |

    Oj oj så gott!

    Svara

Lämna en kommentar