Havreflarn

Idag blev det lite bakeri igen! Ikväll blir det fika här med Emelie´s kompis och hennes föräldrar! Vi firar lite grann idag Emmis & Jag faktist. Vi har nämligen blivit Svenska medborgare nu! 🙂 Hejja Sverige! 😉

Havreflarnen tog jag receptet på ifrån “Sju sorters kakor” boken. Men gjorde dem lite större än de ska va och rullade dem till små rullar.

havreflarn

Det här behöver du: (ca 30 st)

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde el mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt flarnen svalna lite innan du lossar dem från plåten. Rulla dem ev över en pinne för att få böjda flarn.

flarn0 thoughts on “Havreflarn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *