Havreflarn

Idag blev det lite bakeri igen! Ikväll blir det fika här med Emelie´s kompis och hennes föräldrar! Vi firar lite grann idag Emmis & Jag faktist. Vi har nämligen blivit Svenska medborgare nu! 🙂 Hejja Sverige! 😉

Havreflarnen tog jag receptet på ifrån ”Sju sorters kakor” boken. Men gjorde dem lite större än de ska va och rullade dem till små rullar.

havreflarn

Det här behöver du: (ca 30 st)

75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde el mjölk
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt flarnen svalna lite innan du lossar dem från plåten. Rulla dem ev över en pinne för att få böjda flarn.

flarn

0 reaktioner på ”Havreflarn

 1. Ja det är ju så gott med havreflarn, mumma 🙂 När jag var liten gjorde mamma havreflarn till fredagsmys, och så fick man en liten klick grädde på. Sweet memories 🙂
  (Man kan smälta en god choklad och pensla på också, mumma mumma)

 2. Åh, så smart att göra dem till rullar! Då man ha dem till glass sådär fint:.))

  Du bjuder alltid på så härliga grejer… man skall ju inte vara hungrig eller sötsugen när man kikar in här;.))

  Tack för din kommentar också:.)) Ja, jag har också tänkt på det där att de ligger i den kalla jorden, men här är en tröstande tanke som har funkat för mig:

  http://mammamelissa.blogg.se/2009/january/utkast-nar-jag-4.html

 3. Men grattis grattis till er båda! Klart ni ska fira och de där flarnen måste passa perfekt. Ska testa dom vid tillfälle, eftersom jag älskar mandelflarn så ligger de där nära till på min favvolista tror jag!
  ha det fint i veckan, kram Karin

Kommentera