Skogens gyllene guld!

Äntligen har vi hittat den åtråvärda kantarellen! 🙂 Det tog mindre en ½ timme från skogen till stekpannan kan jag lova! 😉
Årets första nyplockade kantareller avnjöts smörstekta på en rostad macka med smör och ost på! Inget Jox, bara rena enkla ingridienser!

Har ni redan hittat årets första?

kantareller

Drygt 1 liter blev det denna gång, fin fina gula kanttisar.

kantarell

0 reaktioner på ”Skogens gyllene guld!

  1. Åååh gud så gott, slurp.. nej vi har inte varit ute och jagat dem än, hittar ju så förbaskat dåligt här nere :-(. Däremot hoppas jag vi hinner ta hem några fjällkantareller när vi är i norr snart igen (+hjortron också såklart :-))

  2. Kantareller har jag nog hittat här i nästan 1 månad och igår blev det nog rekord då fick jag ihop 4-5 liter, inte illa. Själv tycker jag att svampletandet är roligare än rensningen och visst äter jag kantareller men mest i soppor och såser, så större delen av all svamp jag hittar ges bort, vilket ju alltid är lika uppskattat.

    Hoppas du får en bra måndag!

  3. Någon som kan tipsa om vart man kan hitta dessa ljuvliga svampar i stockholmsområdet? Var ute i 2 timmar i förra helgen och hittade föga 7 st. Fick 3 fästingbett på köpet 🙁

Kommentera