Philadelphiabullar i långpanna 21


Helg… Igen! 🙂 Det betyder fylla frysen för oväntat besök & städa! Idag testade jag Philadelhiabullar i långpanna som jag hittat i bloggen Frostrosor. När man är matbloggare handlar det om att inspirera och att inspireras! Själv har jag hittat många godbitar på andra matbloggar, och hoppas jag bidragit med lite inspiration till er också! 🙂

Philadelphiabullarna var gudomligt goda, den lilla smakbit jag hann ta till eftermiddags fikat! Fyllningen hade sjunkit mot botten och smälte på ens tunga när man åt. Absolut värt att testa. Ända jag ändrat i receptet var att jag tillade kanel & kardemumma i fyllningen!

bullar

Philadelphiabullar i långpanna, 48 stycken

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

Innan gräddning.
deg

TREVLIG HELG ALLA!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 tankar om “Philadelphiabullar i långpanna