Philadelphiabullar i långpanna

Helg… Igen! 🙂 Det betyder fylla frysen för oväntat besök & städa! Idag testade jag Philadelhiabullar i långpanna som jag hittat i bloggen Frostrosor. När man är matbloggare handlar det om att inspirera och att inspireras! Själv har jag hittat många godbitar på andra matbloggar, och hoppas jag bidragit med lite inspiration till er också! 🙂

Philadelphiabullarna var gudomligt goda, den lilla smakbit jag hann ta till eftermiddags fikat! Fyllningen hade sjunkit mot botten och smälte på ens tunga när man åt. Absolut värt att testa. Ända jag ändrat i receptet var att jag tillade kanel & kardemumma i fyllningen!

bullar

Philadelphiabullar i långpanna, 48 stycken

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

Innan gräddning.
deg

TREVLIG HELG ALLA!

21 reaktioner på ”Philadelphiabullar i långpanna

 1. Visst är det härligt med alla matbloggar, vilken inspiration man får att testa det ena nya receptet efter det andra, så kul.

  Dessa bullar har jag också sparat receptet till för dom låter verkligen ljuvliga, så jag måste verkligen testa dom snart.

  Ha det bra!

 2. Dom är ju bara så goda..
  Visst får man mycket bra tips och ideér av alla matbloggar som finns, behövs inga kokböcker när ni finns där ute..
  Tack för att ni finns.
  Ha det gott.

 3. De där som jag älskar fast det var ett bra tag sedan jag bakade dom. Tvistkakan har jag aldrig sett tidigare, oj vad jag blev godissugen nu då!

 4. ville bara fråga ang kakan.. fyllningen.. ska man smälta smöret där me eller bara blanda ihop fyllningen som den är.. kramar från mig

 5. Jamenvisst följer vi matbloggare varandra 🙂 Det var så jag kom på tanken att börja skriva ner mina recept online istället för att ha dem i en bok gömd i hyllan. Och så slipper jag skriva varje gång en gäst vill ha receptet. Nu hänvisar jag bara till bloggen 🙂

  Jättefin blogg du har! Jag har lagt till dig bland mina favoriter.

 6. Hittade din blogg när jag googlade runt efter kardemumma +bullar . Testade dom här igår och dom var fantastiskt goda. Jag, min son, min sambo och min far åt nog upp hälften på en gång. Nu är jag inne och läser ordentligt på bloggen och jag ska hem och testa allt möjligt nu. Fortsätt ge oss inspiration…………..fantastiskt söt dotter du har!

 7. Sådär ja! Nu står det en långpanna i ugnen, ost/smör fyllningen var ju fantastiskt god i sig. Ser fram emot eftermiddagsfikan!

Kommentera