Kardemumma Gumman´s Tvistkaka (Sockerkaka med chokladbollssmet)

Huset är nystädat och fikalagret uppbunkrat till helgen! Kan det bli bättre än så? 🙂

Tvistkakan består av en sockerkaka i långpanna men med chokladbolls smet i! En spännande mix för äkta sockerråttor! Väldigt lätt & snabb bakad! Själv kommer jag att tillägga bär i smeten nästa gång istället för chokladsmeten, blev nästan för mycket sött för mig!

tvistkaka

Det här behöver du:

Sockerkaksmeten
100g margarin
3 dl mjölk
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 ägg
kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna (Jag använde en lite mindre modell) och strö över kokosflingor. Smält smöret och blanda ihop med mjölken. Rör ihop alla torra ingridienser, häll över smör/mjölk blandningen och sist rör ner ägget. Blanda väl och häll i långpannan.

Chokladbolls smeten

150g smält margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
4-6 msk kakao
2 msk starkt kaffe

Häll det smälta margarinet och kaffet över de torra ingredienserna och rör om. Klicka ut blandningen över sockerkakssmeten. Strö lite kokosflingor överst.
Grädda i 225 grader i 15-20 minuter. Skär kakan när den svalnat.
Servera med en klick vaniljvisp!

tvistkokkos

TREVLIG HELG ALLA!

0 reaktioner på ”Kardemumma Gumman´s Tvistkaka (Sockerkaka med chokladbollssmet)

  1. vilken häftig kombo 🙂 jag åt en kladdkaka med chokladbollssmet ovanpå för nåt år sen och det var också hur gott som helst, men det räckte verkligen med en liten, liten bit.

  2. Ska det bara vara ett ägg? Tyckte inte den ”stannade” riktigt… Men smaken var det inget fel på, chokladbollar kan ju lixom inte bli fel 🙂

Kommentera