Kryddsmör / Örtsmör / Aromsmör

De flesta tänker på en köpt rulle med ört/kryddsmör då de hör ordet! Så som den sett ut i alla tider… Men hur svårt kan det vara att fixa lite kryddsmör själv? Inte svårt alls! Fixar man på några minuter! 😉

En klick krydd/örtsmör är jättegott till grillat så nu har vi 2 olika sorter i frysen! Man kan variera innehållet i evigheter beroende på vad man ska äta till och vad man själv gillar!

Jag tog hjälp av dekorerings spritsen som jag fått ifrån ”Lyckas med mat” för att få till snygga klickar!

Dessa två gjorde jag idag:

vitlök & persilja

Vitlök & Persilje smör
125 gram smör
½ dl finhackad persilja
1 klyfta pressad vitlök
1 tsk citronsaft
Ekrökt Chili med Paprika & salt

Låt smöret bli rumsvarmt. Hacka persiljan och pressa vitlöken. Blanda allt i en bunke. Fyll i en sprits och spritsa ut smöret i lagom portioner på ett smörpapper. Lägg i frysen. Sedan kan du bara ta fram dem då de behövs! Passar bra till fisk, kyckling, grönsaker…

saffransmör

Saffransmör med Cognac & tryffelolja
125 g Smör
9-10 blad basilika
1 nypa saffran
1 msk Cognac
2 tsk tryffelolja
salt & peppar

Låt smöret bli rumsvarmt. Hacka basilika smått. Blanda allt i en bunke . Fyll i en sprits och spritsa ut smöret i lagom portioner på ett smörpapper. Lägg i frysen. Sedan kan du bara ta fram dem då de behövs! Passar bra till Nötkött, fläskfilé, kyckling…

Tryffeloljan vann jag i en tävling som Jennie, hade i sin blogg för ett bra tag sedan! NU äntligen har jag öppnat flaskan… 🙂 Tack Jennie!

Har ni ingen tryffelolja så är det bara att utesluta den ur receptet! 🙂

0 reaktioner på ”Kryddsmör / Örtsmör / Aromsmör

  1. Egentligen är det så himla onödigt att köpa kryddsmör med tanke på hur enkelt det är att göra. Vi brukar iofs oftast göra vårt själva…

  2. Ja, visst är det superenkelt att göra eget aromsmör, visste inte ens att det fanns att köpa, haha 🙂
    Det blir så gulligt när du hade spritsat smöret, har aldrig tänkt på att man kan göra så först nu..

Kommentera