Ugnspannkaka med jordgubbar & grädde

Blev otroligt sugen på Ugnspannkaka idag så den fick det bli! Tillsammans med smaskiga svenska jordgubbar & grädde blir det en oslagbar kombination!
Jag gillar när pannkakan är lite ”lös & kladdig” precis som denna blir!

ugnspannkaka

Det här behöver du:

6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker
1 l mjölk
5 ägg
(2 msk smält smör)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Bryn lite smör i en långpanna i ugnen. Häll i smeten. Storleken på långpannan ca 25×35 cm.
Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan ”stannat” och fått fin färg, 25-30 min. Skär den i bitar.
Servera med sylt eller bär tillsammans med glass eller grädde.

7 reaktioner på ”Ugnspannkaka med jordgubbar & grädde

  1. Ugnspannkaka är ju så himlarns gott 🙂 Men jag vill gärna ha bacon i min .. Iaf om den ska serveras som middag 😉 Å Lingonsylt ! Mums 🙂

  2. Både bacon och blåbär låter gott! (men inte tillsammans då) 😉

    Aldrig ätit den med bacon i så det ska jag nog testa nästa gång! Måste va något svenskt påhitt! 😀

Kommentera