Blåbärspaj med vanilj & turkisk yoghurt

Dagen har ägnats åt bakluckeloppis och kantarell jakt som inte blev så lyckad! Hittade iaf massa blåbär på jakten.. Inte illa! Tack för idag Therese

Bakade en blåbärspaj med vanilj & turkisk yoghurt, packade ner den & familjen och styrde kosan mot Therese & co där vi fikade! Hon hade gjort en sockerkaka med sina blåbär, jätte god den med!

blåbärspaj

Det här behöver du:
Pajdeg

3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 ägg
1 dl socker
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
½-1 liter blåbär

GÖR SÅ HÄR :
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en ugnsfast form. Ställ in formen i kylen 30 min. Förgrädda pajen i ca 10 min i 200 grader. Vispa sedan ihop ägget, sockret, turkisk yoghurt & vaniljsocker. Häll blåbären över pajen och sedan äggsmeten över bären. Grädda ca 30-40 min i 200 grader tills smeten stelnat.

Pajen kan ätas som den är men jag tycker det är gott med en klick vaniljvisp! 😉

blåbär

10 reaktioner på ”Blåbärspaj med vanilj & turkisk yoghurt

  1. Den såg ju verkligen tokgod ut !
    Vilken spännande fyllning
    Jag vill att det ska bli Blåbärsdags här också. Men snart får jag ge mig ut i skogen å leta 🙂

  2. Så gott det ser ut och givetvis är det ett måste med vaniljvisp till bärpajer!

    Hoppas du gjorde några fynd på loppisen, kantarelljakt har jag också varit på men utan att finna något jaktbyte =), måste lära hundarna att söka kantareller.

  3. Vad gott det ser ut med turkisk jogurt med blåbären! Jag bakade också en blåbärspaj i veckoslutet, med ett botten med kanel, även den var jätte god. Härligt med färska blåbär 🙂

  4. Men åh vad gott! Har alltid letat efter recept med turkisk yoghurt, det är ju en av mina favoritingredienser och är grymt sugen på att experimentera med det i bakverk 🙂 måste provas!

Kommentera