Cheesecake med jordgubbar & choklad 12


Förra fredagen så hade vi lite Knytis hos Jenny, innan vi skulle ut på tomatkarnevals dans! Vi åt grillade fläskfiléspett, med champinjoner & bacon samt pastasallad. Till dessert hade Jenny gjort en supergod cheesecake! Mums! 😛

cheesecake

Det här behöver du:

3 st ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
ev. 1 st citron

Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke.Rör därefter ner
grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.

Krossa kexen och lägg detta på botten av en rund form med löstagbar botten och häll över smeten.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Dekorera med lite smält choklad ringlad ovanpå samt jordgubbar!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 tankar om “Cheesecake med jordgubbar & choklad