Cheesecake med jordgubbar & choklad

Förra fredagen så hade vi lite Knytis hos Jenny, innan vi skulle ut på tomatkarnevals dans! Vi åt grillade fläskfiléspett, med champinjoner & bacon samt pastasallad. Till dessert hade Jenny gjort en supergod cheesecake! Mums! 😛

cheesecake

Det här behöver du:

3 st ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
ev. 1 st citron

Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke.Rör därefter ner
grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.

Krossa kexen och lägg detta på botten av en rund form med löstagbar botten och häll över smeten.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Dekorera med lite smält choklad ringlad ovanpå samt jordgubbar!

12 reaktioner på ”Cheesecake med jordgubbar & choklad

  1. Oh ändå så god den ser ut, jättefin också 🙂
    Jag bakade igår så gott o det blir kalas i helgen så oj oj hur ska jag bestämma mej vilka tårtor som ska bakas 😉 Dagens i-landsproblem haha illa!

  2. Nee denna gillade jag inte sa varst mkt faktiskt om jag ska va arlig.. provade gora den idag o den foll mig inte riktigt i smaken, slangde allt i soptunnan haha! Kande mig illamaende efter bara nagra skedar tyvarr .. tror det var for mkt gradde, ost o socker i den for mig. trist eftersom jag vanligtvis alskar cheesecake. Jag skyller pa mig sjalv dock och inte receptet 🙂

Kommentera