Tortellini med ricotta och basilika

Vi har hittat en ny favorit lunch, som är klar på 5 minuter! FEM minuter, kan det bli bättre? 😀 Emmis smaskade i sig med ett belåtet ljud och jag tyckte den var super. Kräver inga kock kunskaper alls!
Hemligheten heter : Pastella färsk Tortellini med ricotta och basilika.

pastella

Ideén till rätten kom ifrån Linda, men med mindre ändringar!

tortellini

Det här behöver du :

Färsk tortellini med ricotta & basilika (4 port)
(1 påse färsk bladspenat, lämnade jag bort då vi inte hade nån)
2 dl grädde
1 dl finriven parmesan
Salt & grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enl. förpackningen. Häll av vattnet, slå på grädden och lägg i bladspenaten. Ställ tillbaka kastrullen på spisen, riv ner parmesanossten och rör om hastigt så allt blandar sig! Krydda med salt & svartpeppar! Servera genast!0 thoughts on “Tortellini med ricotta och basilika”

  • Såg riktigt smarrigt ut det där! Ett tips om du gillar färdig pasta är märket “Giovanni Rana”. De har en pasta som innehåller tryffel (i vilken mängd vet jag dock inte 🙂 ) som är sjukt god med lite parmesan och olivolja på! Brukar kosta runt 40 kr vilket är lite mycket för ca 2 portioner, men det är lätt värt det!

  • jag sprang genast till affären och handlade till middag. Jag tog en med ricotta/spenat och en med skinka, mix it up lite granna 🙂 Och så pressade jag en klyfta vitlök i, yummo 🙂 Hela familjen åt och njöt. Tack för tipset, det var inte sista gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *