Lasagne alá Jamie Oliver

En riktigt smarrigt krämig lasagne med kryddig bolognesesås är ett av de säkraste korten här hemma att faten ska bli riktigt rena! 😀 Denna variant inspirerad av Jamie himself med hans egna kryddor kan väl inte annat än bli god?

lasagne2
lasagne

Det här behöver du:
600 g köttfärs av nöt
100 g champinjoner
1 burk passerade tomater
1 dl tomatpuré
3 st klyftor vitlök
1 hackad gullök
3 msk olivolja & 3 msk smör
Rosa Himalaya Salt & Tellicherry Svartpeppar
Ekrökt Chili med Paprika ifrån Jamie Oliver

2 msk hackad basilika
100 g riven ost
ca 12 st fullkorns lasagneplattor

Bechamelsås:
7 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
Muskotnöt(riv några drag)
Rosa Himalaya Salt & Tellicherry Svartpeppar

150 g ost till gratinering

Gör så här:

1. Fräs köttet i en panna/gryta med smör tills det blir brynt. Tillsätt hackad lök, hackade champinjoner, pressad vitlök och låt fräsa en stund.

2. Avsluta med att lägga i tomatpurén, passerade tomater och hackad basilika. Smaka av med kryddorna ifrån Jamie Oliver.

3. Låt alltsammans puttra ca 20 minuter.

4. Använd en djupare ugnsform och lägg ett lager köttfärs i botten. Varva med ett lager lasagneplattor, sås och riven ost och ett lager med köttfärs.

5. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamel samt ost på toppen.

6. Sätt in i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.

Bechamelsås:

1. Värm upp gräddmjölken.

2. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.

3. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint, Slå i resten och vispa ordentligt. Låt sjuda långsamt i 5-10 minuter.

4. Smaka av med salt & peppar och några drag på muskotnöten.



18 thoughts on “Lasagne alá Jamie Oliver”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *