Kardemummadoftande Päron & äppelpaj med krispigt havretäcke

Denna paj/röra (blir mer som en röra) svänger ni ihop på en liten stund på ingridienser man oftast har hemma! Plus är att ni slipper bli kletiga om händerna som man oftast blir av att göra pajdeg! 😉

appelpaj1

Det här behöver du:
2 äpplen
2 päron
3 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker (strö över äppel/päronen)
2 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk socker (blanda ihop med ”täcket”)
ca 100 g smör

Gör såhär:
Skala, kärna ur och skiva äpplerna samt päronen. Lägg dem i en ugnsfast form.
Strö över socker, kardemumma och kanel.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppel/päron skivorna.
Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker hela mjölblandningen.
Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en krispig yta på pajen.

Servera med vispad vaniljsås, grädde eller glass!

0 reaktioner på ”Kardemummadoftande Päron & äppelpaj med krispigt havretäcke

  1. Mumsigt det ser ut.

    Kul att du skickat in till tävlingen, vore ju superkul om någon blogg fick med ett recept =)

    Ha en bra kväll!

  2. Det där ser ju bara för sommrigt ut!! Läckert och gott! Tack för din kommentar nyss! Nä, du hade inte kommit fel! Hoppas det blir bra så… Kram kram

  3. Hej!

    Vill bara meddela att du är vinnaren av namnsmycket! Nu behöver jag bara få bekräftat vad du vill ha. Namnet Emilie på brickan om jag förstod det rätt och sen så har du ju hjärtat som följer med. Vill du ha någon text på det (max 3 bokstäver) eller bara stansade små små hjärtan på?
    Sen behöver jag dina adressuppgifter!
    Grattis, du kommer inte att bli besviken.

  4. Mmmm!

    Testade ditt recept häromkvällen och det var strålande gott! Idag moffade Liv i sig resterna med en klick vaniljvisp med ett stort leende 🙂

  5. Jag gjorde en variant på den här pajen idag. Men jag hade bara päron och lite vit choklad i mjölblandningen. Det blev jättegott! Tack för inspirationen!

Kommentera