Dulce de leche pie (Banoffe paj)

Blev nyfiken att testa denna paj för en tid sedan och idag var det dax! En god & snabblagad paj för den mycket sötsugna! 😀 Räcker med en liten bit till kaffet! Kombinationen Banan & toffe (Banoffe) är oslagbar!

dulce

Det här behöver du:
1 burk Kondenserad Mjölk (på burk, som kokas i 3 tim.)
200 gr digestivekex (krossade)
125 gr smält smör
1 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt
3 dl (vispad) grädde
Bananer
Blockchoklad

Ställ burken med den kondenserade mjölken i en kastrull och täck den med vatten och koka i 3 timmar.
Man får hälla på lite vatten då och då…så att det alltid täcker burken.
Det går bra att koka några burkar färdigt och ha i kylskåpet. De klarar sig ca 3 månader när de är kokta.
Krossa digestivekexen och blanda ihop med pepparkaskryddan, saltet samt det smälta smöret, tryck ut i en pajform.
Låt kallna och stelna en stund i kylskåpet eller grädda i 200 grader ca 5 minuter. (jag gillar gräddade)
Vispa grädden och skiva bananerna.
Öppna burken och smeta ut innehållet som blivit kolasås, på digestivebotten.
Lägg på de skivade bananerna och grädden…..

Toppa med lite hyvlad mörk Blockchoklad.

Ps: Jag halverade receptet och på bilden har jag rört ihop toffen med pajbotten och format till små ”kakor”.

0 reaktioner på ”Dulce de leche pie (Banoffe paj)

  1. Mmm, den kolasåsen som blir när man kokar den kondencerade mjölken är ju farligt god. Till banan har jag dock inte testat, men det låter ljuvligt!

  2. Alltså det här att koka en konservburk… Jag vet att det står så i många recept, och att folk har gjort det ”i alla tider”. Men det känns så fel. Jag skulle vara livrädd för en våldsam explosion i köket. Kokande vatten och kola överallt.

Kommentera