Toyuqlu qarabasaq (Kyckling med bovete)

Här kommer receptet på maträtten som Fahira gjorde igår! Väldigt enkla ingridienser men med stor smak! 🙂
Imorgon ska hon lära mig göra Pilaff ris med aprikos så att själva ”kakan” på botten kommer överst! spännande..
Ni får ursäkta den suddiga bilden men hade tydligen haft bråttom att äta så skärpan blev som den blev! 😀

kycklingbovete2

Det här behöver du:

4 portioner bovete (ca 3.5 dl)
2 Kycklingfileér
2 Tomater
3 msk Dolmio sås
1 rödlök
Smör till stekning
Salt, peppar & grillkrydda

Gör så här:
1.Rosta bovetet i het torr panna under omrörning tills bovetet börjar öppnas lite. Häll över bovetet i en kastrull och koka upp (i vatten) sänk temperaturen och koka ca 20-25 minuter. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt.

2.Skär kycklingen i bitar och stek i smör tills de börjar bli gyllenbruna, strö över lite grillkrydda och tillsätt löken i skivor. Skär tomaterna i bitar och tillsätt tillsammans med dolmiosåsen. Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

Ät tillsammans med turkisk sallad, turkisk yoghurt samt lite tunnbröd! (Hemma hos svärisarna läggs maträtten tillsammans med salladen samt yoghurten in i brödet och rullas ihop) 🙂

0 reaktioner på ”Toyuqlu qarabasaq (Kyckling med bovete)

  1. Låter riktigt gott – bovetet ska testas redan ikväll, men jag byter nog kycklingen mot nåt annat (har redan satt i mig kyckling till lunch idag:-). Trevlig kväll!

  2. Mumsigt 😉
    Testar redan nu 🙂 Hade lite bovete i skåpet som jag undrade vad jag kunde göra med men detta känns perfekt!

Kommentera