Pasta Piemontese (Oxfile pasta)

En liknande pastarätt som denna med oxfile hade vi på vår meny i Scalini, har börjat känna suget efter scalini rätterna igen så det blir en då och då! 🙂

pasta-pie1

Det här behöver du: (4 port)

4 portioner pasta (Jag valde fullkorns penne)

400 g oxfilé
100 g champinjoner
½ röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
Olja att steka i
4 dl visp eller matlagningsgrädde
1/2 dl rödvin
2 msk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
färsk basilika
salt & svartpeppar
Chilikrydda

riven parmesanost

Koka pasta penne al dente (lite tuggmotstånd). Hacka löken, skär champinjonerna & paprikan i skivor. Stek i olja. Skär köttet i små bitar och låt det ligga i en blandning av soja, rödvinsvinäger & olivolja (ca 2+2+2 matskedar) samt lite salt & peppar några minuter, låt det sen steka med blandningen samt pressa i vitlöken. Tillsätt pastan i stekpannan när köttet är stekt. Tillsätt grädde, rödvin, ½ dl parmesan och några blad hackad basilika.Smaka av med chilikrydda, salt & peppar och låt allt puttra en stund.

Strö över nyriven parmesanost vid servering.

Servera gärna med en god blandsallad, nybakt baguette & gott rödvin!

6 reaktioner på ”Pasta Piemontese (Oxfile pasta)

  1. Jag är verkligen din testpanel haha, denna måste också provas. Tänk om man bara hade hälften av din känsla för matlagning, vad bra det hade varit =)

  2. Åh vilken underbar fredagskväll jag och min andra hälft fick då vi åt din goda oxfilépasta och drack vin. Vi hade ett rött italienskt vin Monti garbi, runt hundralappen. Mycket gott. Vi är ett sådant par som jobbar mycket och försöker pussla ihop jobb och småbarn så gott det går. Men då vi verkligen är hemma båda två och har en ledig helg så lyxar vi gärna till. Det unnar vi oss. Varje ledig fredag gör vi gärna något nytt och njuter av livets goda, dvs god mat och smaskiga viner !!! Kommer att återkomma till din blogg igen. Mycket trevlig. Kram

Kommentera