Pasta Piemontese (Oxfile pasta)

En liknande pastarätt som denna med oxfile hade vi på vår meny i Scalini, har börjat känna suget efter scalini rätterna igen så det blir en då och då! 🙂

pasta-pie1

Det här behöver du: (4 port)

4 portioner pasta (Jag valde fullkorns penne)

400 g oxfilé
100 g champinjoner
½ röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
Olja att steka i
4 dl visp eller matlagningsgrädde
1/2 dl rödvin
2 msk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
färsk basilika
salt & svartpeppar
Chilikrydda

riven parmesanost

Koka pasta penne al dente (lite tuggmotstånd). Hacka löken, skär champinjonerna & paprikan i skivor. Stek i olja. Skär köttet i små bitar och låt det ligga i en blandning av soja, rödvinsvinäger & olivolja (ca 2+2+2 matskedar) samt lite salt & peppar några minuter, låt det sen steka med blandningen samt pressa i vitlöken. Tillsätt pastan i stekpannan när köttet är stekt. Tillsätt grädde, rödvin, ½ dl parmesan och några blad hackad basilika.Smaka av med chilikrydda, salt & peppar och låt allt puttra en stund.

Strö över nyriven parmesanost vid servering.

Servera gärna med en god blandsallad, nybakt baguette & gott rödvin!