Ryska kyssar

Lämnade lite äggvita ifrån kokosrutorna så passade på att göra lite maränger av resten.. Så himla rosa & söta blir dom! Smakar jättegoda.. 🙂
Läste i en gammal bakbok att om man sätter strössel istället för nötter kallas de för ”Turkiska kyssar”. Fiffigt va? Undrar vad den svenska varianten skulle innehålla…

ryska-kyssar

Det här behöver du :
2 dl strösocker
2 äggvitor
karamellfärg
80 gram hackade valnötter

GÖR SÅ HÄR :
Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men kastrullen får stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet (så att ångan inte slipper upp) och vispa äggvita & strösocker till hårt skum! Ca 10 min. Droppa i lite karamellfärg. Hacka valnötterna och blanda ner i marängsmeten. Ta hjälp av två skedar och klicka ut marängerna på en bakplåt och grädda dem i 120 grader ca 30 min. Låt dom stå kvar i ugnen med luckan på glänt & torka.

Tips: Smula ner några Ryska kyssar tillsammans med lite glass & jordgubbar! Mums vilken god dessert!