Persikapaj


Nu hade turen kommit till mig att få besök av herr bacill. Vill helst dra täcket över huvudet och sova bort dagen men tyvärr funkar det inte så med en 1 åring i huset! Passade på att baka en supergod och lättbakad paj som jag hittade recept på hos Jennie.
Man får faktist skämma bort sig själv mitt i veckan om man är sjuk.. 😉
Hemma brukade vi göra samma paj men då med ananas i, om ja inte minns fel kallade vi den Stina´s Paj.

persikapaj

Pajskal
• 150g smält Smör
• 1 dl Strösocker
• 1 tsk Bakpulver
• 3 dl Vetemjöl

Fyllning
• 500g Persikohalvor som har legat i lag
• 2 dl Creme fraiche
• 2st Äggulor
• ½ dl Citronjuice (jag tog pressad apelsinjuice)
• 2 msk Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker

Gör så här
1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet till jämn deg.
2. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i minst 30 min.
3. Skiva persikohalvorna i fina klyftor. Fördela över pajskalet.
4. Rör ihop resterande ingredienser i fyllningen
och häll i pajskalet, över persikoklyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 20-25 min.

Låt pajen svalna och servera den gärna
ljummen tillsammans med lättvispad grädde.

Tack Jennie för ett jättegott recept! 🙂


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Persikapaj