Kalasmat – Choklad & pistage tårta med Jordnötssmör/ corn flakes botten


Kalaset är till ända och blev en lyckad tillställning med lekande barn och babblande föräldrar! 😀 Tack för alla fina presenter och trevligt sällskap!
Lunchen blev en Pastasallad med tonfisk & Gräddfilssås, mörka nygräddade baguetter till.
Till kaffet blev det en rosa gräddtårta med frukt till barnen. (Sockerkaksbotten med halverad sockermängd och mango & päron pure till fyllning).
Vi vuxna åt en Choklad & pistage tårta med jordnötssmör/ corn flakes botten! Hittade receptet hos Anna-Maria. (Ett av bidragen till Kladdkake-SM) 🙂 Påminner lite om snickers i smaken! Till den blev det grädde & hallon för att få lite syrligt och inte bara sött.

Lunchen

pastasallad-collage

Till kaffet:

tarta

Trevlig helg önskar jag er alla & tack för alla grattisar hälsar Emmis! 🙂

Choklad- och pistagenötstårta med krispig jordnötsbotten

februari-09-265

Botten:

1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl corn flakes

Tryffel:

450 g choklad (går bra med både ljus och mörk)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl hackade pistaschnötter
+ 0,5 dl till garnering

Gör så här:
Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Värm sirap och jordnötssmör så att det smälter ihop, det får ej koka. Dra kastrullen åt sidan, rör ner flingorna. Krossa flingorna lite. Tryck ut massan i formen. Smält chokladen i en djup tallrik i micron (eller över vattenbad).
Koka upp grädde och mjölk. Häll över chokladen i en bunke och häll sedan över den kokande grädden. Vispa med elvisp så att det blandas ordentligt, häll sedan i de hackade pistaschnötterna. Häll chokladkrämen över botten och ställ i kyl. Låt den gärna stå i kyl över natten, allra minst 5 timmar. Lossa tårtan från kanten med en vass kniv. Garnera med hackade pistaschnötter och servera med vispad grädde.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Kalasmat – Choklad & pistage tårta med Jordnötssmör/ corn flakes botten