Tomatsoppa med fetaost

Hittade ett recept på tomatsoppa i senaste nummret av ”Allt om mat” som jag testade till dagens lunch! Jag kryddade lite mer än det står i receptet… Blev jättegott med fetaosten i, den blev jätte krämig och mjuk!(Gjorde ½ av nedanstående recept och lämnade iaf lite mer än en portion).

tomatsoppa

Du behöver:

6 mogna tomater
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
½ tsk sambal oelek
1 msk rödvinsvinäger
1 förpakning passerade tomater
5 dl hönsbuljong
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk socker
100 g fetaost

Gör så här:

1. Tärna tomaterna. Skala & finhacka lökarna. Fräs löken i en gryta, krydda med paprikapulver, kummin och sambal oelek. Tillsätt vinägern och låt koka in. Tillsätt hackade tomater, passerade tomater och buljong.
2. Låt koka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar & socker.
3. Mixa soppan om det behövs.
4. Häll upp soppan i djupa fat & bryt/skär fetaosten i stora bitar och lägg i. Servera med en klick creme fraiche & bröd.



0 thoughts on “Tomatsoppa med fetaost”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *