Tacopaj

Blev otroligt sugen på Tacos idag men har inte alla tillbehör hemma (måste va allt som det brukar när man ska äta tacos), så det fick bli en Tacopaj! Funkade också toppen och tog lite av vad vi hade hemma!

Tacopaj

tacopaj

Paj deg:

4 dl vetemjöl (jag använde Dinkel såklart)
2 tsk bakpulver
½ salt
50 g smör
1.5 dl mjölk

Fyllning:

400 g Nötfärs
1 påse taco kryddmix
2 dl kokta majskorn
5 körsbärstomater
1 dl fetaost i kuber
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
½ burk chunky salsa (medium)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjukt smör/margarin med de torra ingridienserna.
2. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut i en form med lite högre kant. Förgrädda inte!
3. Stek färsen och blanda i tacopåsen.
4. Blanda färsen med majs och häll i formen. Lägg på tomater & fetaost.
5. Blanda Creme fraiche med ½ burk salsa samt osten. Häll över taco blandningen.
6. Grädda i ugnen 20-25 minuter tills ytan fått en fin färg.
7. Servera med en sallad, majs, avocado, nachos chips, salsa & gräddfil. 🙂

Tips: Själv skulle jag tycka det vore supergott att blanda i en burk Ananas i bitar i pajen. Men tyvärr tycker inte H lika på den punkten så det skippade jag. Men ni kan väl pröva? 🙂



0 thoughts on “Tacopaj”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *