Frasvåfflor (GI & Barnvänliga)

Med inspiration ifrån kryddburken gjorde jag våfflor igår. Såå goda! Aldrig testat ett recept där man skulle vispa grädde att ha i smeten! Några små ändringar gjorde jag i dessa då jag inte kollade receptet innan!
Sen är de såklart barn anpassade så Emmis kan äta en till Mellis. 🙂

Frasvåfflor´

vafflor

Det här behöver du :

4 dl Siktat Dinkelmjöl
3 dl kallt vatten
2 ägg (kan uteslutas, våfflorna blir mycket frasigare utan)
1 tsk Vaniljsocker
½ tsk salt
4 dl vispad grädde

GÖR SÅHÄR :
Vispa mjölet, vatten och ägg till en tjock smet. Tillsätt saltet & vaniljsockret. Sätt plastfolie över bunken och låt smeten stå framme ca 1 timme. Vispa grädden hårt och blanda ner i smeten precis före gräddning!

0 reaktioner på ”Frasvåfflor (GI & Barnvänliga)

  1. Ahh… Dinkelmjöl! Hur blev dom? Vart de goda? Jo, de tror jag nog att dom blev, men blir det utpräglat stor skillnad jämfört med vetemjöl? Ser himla fina ut iallfall!

  2. Är verkligen ingen skillnad om man använder siktat dinkel! Ingen som smakar dem känner av att det är annat mjöl.. färgern på dem är ju åxå lika ungefär! Vi använder mest bara dinkel i allt här hemma.. Har ni kanske märkt! 😀

Kommentera