Pizza med Italiensk salami, päron & ädelost (Dinkel)
Idag kom äntligen pizzan som H haft in beställningen på. Den skulle innehålla Italiensk pepparsalami & Kvibille ädelost!
Det fick bli lite rensning på rester på samma gång så pizzan innehöll:
* Italiensk Pepparsalami
* Kvibille Ädelost
* Fetaost i bitar
* skivat päron
* 1½ dl kantareller
* Hemmagjord tomatsås
* riven mozzarella ost
Pizza med Italiensk Salami, päron & ädelost
Blev den vanliga degen på Dinkel:
Ingredienser:
50 g färsk jäst
1 msk honung
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-8 dl siktat dinkel
Gör så här
1. Blanda jäst, salt, Honung, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara lite av mjölet till utbakning.
3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Eller 2 bitar om du vill ha pannpizza!
Tomatsås:
Tomatsås:
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
1 msk tomatpuré
oregano, salt, aromat & svartpeppar
1½ brk krossadetomater
Hacka löken och bryn i olja. Tillsätt övriga ingredienser och puttra 20-25 minuter.
Nu är det bara drygt ett dygn kvar att TÄVLA! Ta chansen nu.. 🙂