Tacosknyten & Turkisk bondsallad

Brukar du ha överbliven taco-färs? Vi gör alltid extra färs och frysen ner en del när vi ska äta Tacos! Färsen funkar till så himla mycket senare, bara att ta fram ur frysen!

Idag blev det något H tycker väldigt mycket om. Nämligen Tacosknyten gjorda på smördeg! Till det serverades en turkisk bondsallad.

Smördegen jag använder är den på rulle (finns både frysta & färska ifrån SaraLee).

Tacosknyten & Turkisk bondsallad

Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraishe, salsa & färsk hackad bladpersilja.

mat-380

Rulla ihop smördegen från kortsidan och skär den i 4 delar, pensla med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö/ sesamfrö.

mat-383

In i ugn 210 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en sallad!

mat-3871

mat-388

Här hemma blir det ju naturligtvis ganska mycket turkiskmat, och turkisk bondsallad hör till en av favoriterna!

Turkisk Bondsallad

mat-385

2 tomater
1 grön paprika
½ hackad rödlök
2-3 kvistar hackad färsk bladpersilja
1/2 gurka
fetaost i kuber
oliver
olivolja
salt
peppar
(sumak om vi har hemma, Mörklila – röda, små bär med en syrlig, fruktig smak som används mycket i mat från mellanöstern (t.ex. i turkisk, libanesisk och arabisk matlagning). Bären används torkade, antingen hela eller malda för att ge syrlighet åt allt från kött- eller grönsaksrätter till sallader. Sumak är också huvudingrediensen i kryddblandningen Zatar som också används flitigt i mellanöstern.)

Blanda allt i en skål! Går att servera till nästan allt! 🙂



0 thoughts on “Tacosknyten & Turkisk bondsallad”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *