Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål

Brysselkål, en liten goding som vissa hatar och vissa älskar! Vi använder den som ersättning till potatis, ris etc.. Tycker den passar alldeles utmärkt tillsammans med en bit lax! Om man glaserar den blir den mycket godar & smakrikare, brysselkålen i sig tycker jag är besk i smaken. Smakkombinationerna smälter samman bra med laxens sälta & hetta, mot brysselkålens sötma.. 🙂

Ugnsbakad Lax & Glaserad Brysselkål

lax

Du behöver:

4 Tinade Laxfileér
1 paket grädde
Sambal Oelek
salt, citronpeppar, Red hot chili explosion & dill

1 nät brysselkål
3 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk brun farin

Gör så här:

Placera laxen i en smörjd ugnsform, krydda laxen med lite salt & citronpeppar, in i ugn ca 10 minuter. Blanda grädden med lite salt, citronpeppar, dill, sambal oelek & red hot chili explosion. Häll över laxen och in i ugn i ytterligare 5 minuter. Klart för servering!

Putsa brysselkålen, skär bort stjälkarna och mörka blad.
Koka dem i saltat vatten ca 5 min.
Häll av vattnet och Bryn kålen i matfett, honungen och brun farin. Servera genast.

2907477181