Mommas Kaffeplättar (GI)

Dagens Mellis till mig & skrutt blev Mommas kaffeplättar bakade på dinkelmjöl, tillsammans med lite frukt och naturell yoghurt! Minns förr i tiden då mormor levde och man gick dit och kunde få tjocka plättar och lite saft eller kaffe! Mormor satt på sin stol och nynnade och sörplade kaffe av fatet! 🙂 Världens godaste tjock plättar var det! Även mamma brukade steka dem hemma och klart man vill att sin egen skrotis ska få ta del av dem.. Här kommer min version, väldigt snabblagade med filmjölk!

Mommas Kaffeplättar (Dinkel)

kaffeplattar

Ca 20-22 st:

3 ägg
3 dl filmjölk
ca 2 dl Dinkelmjöl (el vetemjöl)
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljocker
2 msk Socker (Kan uteslutas, jag använde sockerersättning)

Vispa ihop allt i en bunke (smeten ska vara tjock) och stek i plättpanna på medelvärme, när ytan på plätten stelnat till lite och blivit bubblig är det dags att svänga! Plättarna blir ca 2 cm tjocka!
Gott med lite sylt, bär,frukt, grädde, glass, yoghurt etc..

En perfekt plockmat till de små! Skär i bitar och blanda i en skål med lite frukt i bitar!

collage-kaffeplatt1



0 thoughts on “Mommas Kaffeplättar (GI)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *