Dinkel Morotsmuffins med Plommon & Kardemumma


Idag var det bakdax igen! Sambon jobba hemifrån och Skruttan sov, då går det bra att grejja i köket!


Dinkel Morotsmuffins med plommon & kardemumma (Philadelphia frosting)

mat-368

Gör såhär:

125 gram rumstempererat smör
1,5 dl socker (el sockerersättning)
1 dl honung
3 st ägg
4 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kardemumma, malen
3 tsk kanel
1.5 dl hackade plommon
2 dl rivna morötter

Frosting:
100 gram philadelphiaost
1 dl creme fraishe
50 g margarin
1,5 dl florsocker
1 msk apelsinskal, rivet

Tillagning
12 stora muffins

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, honung och socker pösigt.Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten tills den är fluffig.

3. Blanda mjöl och bakpulver med de torra kryddorna och vänd ner i smeten.

4. Grovhacka plommonen, rivmorötter och tillsätt.

5. Fyll 12 stora muffinsformar till två tredjedelar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

6. Rör ihop philadelphiaosten, margarinet, creme fraishe med florsocker och apelsinskalet. Toppa varje muffins med frosting. Dekorera med strimlad morot eller physalis…

mat-367

mat-370


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Dinkel Morotsmuffins med Plommon & Kardemumma