Efterlysning – Lakritssås till kött!


Jag söker en lakritssås till kött jaa, du läste rätt! Måste ju pröva lite annorlunda saker och inte bara de gamla vanliga! Dessutom säger min mamma att det är gott! Har ni något recept eller förslag på hur man kan göra en lakritssås till kött! Då menar jag inte en sån på tub! 😉

Funderade lite på att kunna lägga i lite krossat turkisk peppar i nån sås, men vilken ska man kunna utgå ifrån?

licorice

lakrits_os

lakrits_lrg


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Efterlysning – Lakritssås till kött!

  • kryddburken

    Låter intressant! Hittade detta recept när jag googlade :

    Salvia- och Lakritssås
    5 dl kalvfond
    ½ dl färska salviablad
    ½ lakrisrot ca 5 cm
    salt
    svartpeppar
    3 msk maizenaredning
    30 g smör

    Koka upp fonden med salvia och lakritarot. Reducera till hälften. Strö maizenaredningen ner i såsen. Låt koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Sila. Rör ner smöret vid servering.

  • Per

    Letade efter samma sak och hamnade här 🙂

    Provade såsen ovan men när reduktionen var klar så saknade jag ändå det jag hade tänkt mig från början. Därför gjorde jag lite hastigt en sås inspirerad av en lakritskola jag har brukat göra med chili och rosmarin.

    Färsk rosmarinkvist i olivolja (olivoljan gjör att den blir mer matig än ”godisig”. En halv till en deciliter grädde. Sedan 1/4-1/3 lakritsekstrakt i stång som man kan köpa på apoteket (åtminstone innan privatiseringen) Mortlar denna lite lätt och blandar i. Krävs ganska hög temperatur för att det skall smälta. Smaka av med salt. Servera ca en matsked som tillbehör. Denna röra kan säkert även användas som bas i en mera ”traditionell” sås då det blir mycket lakritssmak. Då passar det säkert bättre att hålla på rosmarinen till dess att man gör själva såsen. Det blev en del över så jag provar nog det till nästa helg.
    Summa summarum så blev det lammfile med salvia och lakritsrotsås , lakritsconfait 😉 med rosmarin och fänkålspuré.