Ingefärs- och kokostryffel


Ikväll åker vi till vårt östra grannland och stannar där ett tag, ska njuta av mammas goda mat & fira julen med familj, släkt & vänner! 🙂

Hittade ett recept i Amelia Jul igår som jag tycker låter otroligt gott, kanske en del av er redan sett & provlagat receptet men för en del är något nytt!

Ingefärs- och kokostryffel

kokos

Du behöver:

200 g choklad
1 tsk färsk riven ingefära
½ dl kokosmjölk
20 g smör
riven kokos

Gör såhär:

Smält chokladen i vattenbad, tillsätt ingefära och kokosmjölk. Rör ner smör och häll massan i en form (10 * 20 cm) Täck med plastfolie. Ställ kallt minst en dag och skär sedan i lagom stora bitar. Vänd hälften av bitarna i kokos!

Tips: Om man inte gillar ingefära går det ju att byta ut och tilsätta vilken ingridiens man vill!
Tex: Mint, jordnötssmör, baileys, vanilj, kardemumma, kanel, pepparkakskrydda etc etc…


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Ingefärs- och kokostryffel