Dinkel Lussebullar (Medel GI)

Jaa, så var det Lucia! Inget lussande blev det tidigt i morse här iaf, för vi hade sovmorgon! 🙂 Men idag har det bakats lussebullar som vi ska fika på ikväll till lite glögg (tindra, den sockerfria) samt jumust! Mums mums!
Dagen började bra, med ett meddelande ifrån Anki att jag vunnit detta fina halsband! Tack! 🙂

Dehär Lussebullarna kan ni äta med gott samvete och kan säga dom var supergoda! 🙂

Dinkel Lussebullar (Medel GI)
mat-2871

Ingredienser till 18 st.

2/3 paket jäst (33 g ca)
70 g margarin/smör
3 dl mjölk
0,5 gram saffran
130 gram kesella
Sockerersättning motsvarande 1 dl socker
½ tsk salt
ca 9 dl Dinkel mjöl

Russin, Gojibär eller torkad aprikos
1st Ägg & lite mjölk för pensling

mat-284

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarin/smör och blanda ner saffran och mjölken. Värm till 37°c.
4. Häll smör blandningen i jästbunken och rör tills jästen löst sig
5. Blanda ner kesella, sockerersättningen, salt och mjölet.
6. Arbeta degen smidig och blank. Den får vara lite klibbig.
7. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca 40 min.
8. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i 18-20 bitar. Forma sedan lussekatterna.
9. Låt jäsa övertäckta på bakpapperkläddaplåtar i ca 40 min.
10. Tryck i russinen, gojibär eller aprikoserna samt pensla med äggmjölk.
11. Grädda i 250°c i 6-8 min.

Trevlig Lucia alla! 🙂 lussebullar1



0 thoughts on “Dinkel Lussebullar (Medel GI)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *