Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse
Här kommer ett alternativ till Nyårs desserten! 🙂 Byt ut panna cottan iår! Går att variera frukt/bär i desserten… En bra avslutning på en middag, inte för söt utan lite friskt syrlig!
Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse
(lånad bild ”allt om mat”)
Det här behöver du :
1 liter jordgubbar eller andra frukter/bär
2 msk flytande honung
rivet skal och pressad saft från 1 lime
3 dl grädde
100 gram vit choklad
1 ägg
Gör såhär:
1. Vispa grädden. smält chokladen på svag värme i vattenbad.
2. Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig vispning.
3. Rör ner grädden, lite i taget, i chokladsmeten.
Häll moussen i sex glas och låt stå i kylen minst 1 timme.
4. Skiva jordgubbarna. Blanda med honung, limeskal och limesaft.
5. Toppa moussen med bären just innan servering.