Päronkonjaks Tryffel med kardemumma & Kanel (GI)

Funderar ut alternativt godis som skulle funka till helgen, bytte ut lite ingridienser och gjorde receptet lite mer GI vänligt, men tycker det låter otroligt gott! 🙂 Åååh, älskar att söka på recept.. kan det inte bli helg nu och glöggkvällen?! 😀

 

Päronkonjaks Tryffel med kardemumma & kanel

chocolatetruffle3

Ingredienser

Du behöver:

  • 1 ½ dl Vispgrädde
  • 1 msk päronkonjak
  • 1 msk snabbkaffe
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 250 g hackad 70 % choklad

 

  • Till dekoration:
    kakaopulver att rulla tryffeln

 

1.
Koka upp grädden tillsammans med kaffepulvret, konjaken, kanel & kardemumman.Låt det sedan dra i 20 minuter under lock. Koka upp blandningen igen. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält över vattenbad.
2.
Kyl och låt mogna några timmar eller gärna över natten. Använd ett kuljärn, eller rulla med händerna, små fina runda tryfflar.
3. 
Låt stå kallt i kylen ca 30 minuter. Rulla tryfflarna i kakopulver. Förvara i kylskåp eller frys.

Smaskens eller hur?! 🙂                         (Lånad bild)

0 reaktioner på ”Päronkonjaks Tryffel med kardemumma & Kanel (GI)

  1. Vi längtar också till glöggkvällen! 🙂 Ska bli väldigt spännande att smaka lite av dina goda gi-recept!

    En säker källa viskade att du ska väga dig imorgon. 😀 Visst lägger du ut resultatet här? 😉

  2. åh vad det låter gott. satt för ngr dagar sedan och funderade på om man skulle kunna göra tryffel med xante istället för bailys kanske jag ska våga mig på att prova nu då

  3. Åh va gott, denna variant har jag aldrig testat. Den måste testas. Själv brukar jag göra saffranstryfflar med vit choklad och bailys och kakao.

    //Sanna

  4. Nu blev jag allt bra sugen på att göra tryfflar! Mums! 🙂

    Ikväll blir det uppdatering på bloggen, har inte hunnit tidigare i veckan men jag lovar att den här smarriga saken är någonting som inte någon vill missa! Kolla själve ikväll vetja! 😉

    Varma Hälsningar,
    Jennie.

Kommentera