Torsk i ugn med chili & räkor (GI)
Ännu en enkel rätt som sköter sig själv nästan! Jätte gott och nyttigt med fisk!
Torsk i ugn med chili & räkor
Det här behöver du till 4 portioner:
- 2 paket frusen torsk (eller sej, kolja etc) 400 gram
- 2 dl frusna räkor
- 2 dl grädde
- 1 tsk sambal oelek (mer om man vill ha starkare chili smak)
- salt, peppar, dill & Red hot chili explosion
- mandelflarn
Olja en ugnsfast form och lägg de frusna fiskarna i den. Krydda fisken lite med alla kryddorna. In i Ugn på 200 grader ca 15 minuter. Tillred medan en blandning med grädde & sambal oelek, blanda i av alla kryddorna tills det smakar bra. Ta ut fisken ur ugnen och häll över gräddblandningen. Strö över räkorna samt mandelflarn. Ugn i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med en sallad och/eller ris,potatis!
Red hot chili explosion är en krydda ifrån Fiddes Payne, krydda med kvarn! Den är för tillfället favoriten i mitt kryddskåp! Använder den till nästan allt… Alltifrån stekta ägg till fisk, kyckling,kött etc… Eftersom kryddkornen mals ner i samma sekund du vrider om så får det en mycket kraftigare & godare smak! Rekomenderar verkligen att ni prövar dem! 🙂