Torsk i ugn med chili & räkor (GI)

Ännu en enkel rätt som sköter sig själv nästan! Jätte gott och nyttigt med fisk!

Torsk i ugn med chili & räkor

mat-266

Det här behöver du till 4 portioner:

  • 2 paket frusen torsk (eller sej, kolja etc)  400 gram
  • 2 dl frusna räkor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek (mer om man vill ha starkare chili smak)
  • salt, peppar, dill & Red hot chili explosion
  • mandelflarn

Olja en ugnsfast form och lägg de frusna fiskarna i den. Krydda fisken lite med alla kryddorna. In i Ugn på 200 grader ca 15 minuter. Tillred medan en blandning med grädde & sambal oelek, blanda i av alla kryddorna tills det smakar bra. Ta ut fisken ur ugnen och häll över gräddblandningen. Strö över räkorna samt mandelflarn. Ugn i ytterligare 10-15 minuter.

Servera med en sallad och/eller ris,potatis!

 

Red hot chili explosion är en krydda ifrån Fiddes Payne, krydda med kvarn! Den är för tillfället favoriten i mitt kryddskåp! Använder den till nästan allt… Alltifrån stekta ägg till fisk, kyckling,kött etc… Eftersom kryddkornen mals ner i samma sekund du vrider om så får det en mycket kraftigare & godare smak! Rekomenderar verkligen att ni prövar dem! 🙂

0 reaktioner på ”Torsk i ugn med chili & räkor (GI)

  1. Hejsan! Låter hur gott som helst! Jag lånar med mig receptet, det kan aldrig bli för mycket med fisk. Bra och nyttig mat. Ha en fin vecka!

    Mvh Marie =)

Kommentera