Tikka kyckling & Coleslaw (GI)

Tredje dagen, allt ännu lungt på Gi fronten! Håller på med ”rivstarten” nu nån vecka så man är lite begränsad med maten, men det kommer att gå bra med lite uppfinnings rikedom! 🙂

Idag blev det Tikka kyckling & Coleslaw, riktigt gott & mättande!

Tikka Kyckling & Coleslaw (GI)

mat-252

Det här behöver du:

  • 2 kyckling bröst fileér skurna i bitar
  • 4 msk olja
  • 2 msk vittvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • ½ dl vatten
  • Tikka Seasoning rub
  • 1 tsk Sambal oelek
  • salt & peppar

Blanda 4 msk olja, 2 msk vittvinsvinäger med tikka seasoning Rub, låt kycklingbitarna ligga med marinaden i kylskåp en stund! Stek kycklingen i lite olja tills den är genomstekt, tillägg grädde & vatten, krydda med lite mer tikka, sambal oelek samt salt & peppar koka en stund. Klart!

(Går att lägga i lite soja för att få mörkare färg på såsen)

COLESLAW

mat-250

Det här behöver du:

  • 5 dl strimlad vitkål
  • 5 dl grovriven morot
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • pressad citron saft
  • Flingsalt & peppar

Strimla vitkålen med en osthyvel, grovriv morötterna på rivjärn. Blanda ihop alla andra ingridienserna och rör ihop med kålen och morötterna!

Godast att göra den dagen innan så den får stå till sig lite! 🙂

Tips: Om man vill tillägga lite extra går det bra med grovrivet äpple och lite hackade valnötter!