KokosLax & Sallad och Ljuvliga Konjaks Ugnsbakade Äpplen


Dagens middag blev en favorit i repris, Laxen kokad i grädde och kokosmjölk! Klart på 15 minuter! Ända skillnaden idag var att jag tillade 1 msk kokos!

mat-233

Laxen skar jag i kuber och använde olivolja och Mediterranean rub kryddan samt spice-it-up, stekte den runtom tills den fick fin färg, pressade ner en vitlöksklyfta och lät fräsa med en stund! Tillade 2/3 burk kokosmjölk samt 1 paket lätt matlagningsgrädde. Salt, peppar, 1 msk kokos samt lite pressad citronjuice, låt koka i ca 5 minuter. KLART! Idag serverades den med en sallad, keso samt rostat vitlöksbröd.

Konjaks Ugnsbakade Äpplen

mat-235

  • 2 Äpplen
  • 1 msk smör
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk konjak

Välj fina äpplen, skölj av dem och torka! Kärna ur dem och skär ur en liten rista i skalen ungefär på mitten runtom. Ställ äpplena med hålen uppåt i en smord ugnsform. Fyll hålen med en blandning av mjukt smör, kardemumma, kanel, vaniljsocker, farinsocker och konjak.  Toppa med lite mandelflarn.

Ugnsbaka äpplerna i 200 graders  i 25-35 minuter. Servera dem som de är eller med lite lösvispad grädde, crème fraiche smaksatt med vanilj eller någon kula vaniljglass.

mat-234


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “KokosLax & Sallad och Ljuvliga Konjaks Ugnsbakade Äpplen