Mjuk & Knäckig Äppelkaka

Idag vaknade vi jätte tidigt så jag tänkte passa på att baka lite tills H:s födelsedag.. Fick bli Äppelkakan som Kryddburken (www.kryddburken.se) har receptet på i sin blogg! Har ju gjort denna kaka innan och kan säga den var gudomligt god!

MJUK & KNÄCKIG ÄPPELKAKA

sep-okt-08-235

Det här behöver du :
2-4 äpple (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

(2 tsk bakpulver & 2 tsk Burnt orange and cinnamon sugar)

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplerna. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret (2 tsk bakpulver & 2 tsk Burnt orange and cinnamon sugar) ! Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

 

Blir supergod! Ända jag ändrat ifrån orginalreceptet är att jag tillsätter bakpulver samt Burnt orange and cinnamon sugar.

sep-okt-08-236

Servera med ex vaniljvisp eller lite glass!

0 reaktioner på ”Mjuk & Knäckig Äppelkaka

  1. Ser riktigt mumsigt ut. När är det dags? H här fyller också rätt snart (helgen vi flyttar), vet inte riktigt vad vi ska hitta på då eftersom allt kommer vara nedpackat typ.. blir väl utekäk istället..

  2. Va kul att du la ut äppelkakan här i bloggen! Den där apelsinkryddan har jag jag också, den fick jag av Toja Import, men jag har inte använt den ännu, men nu vet jag ju vad jag kan använda den till! 🙂 Tack!!

Kommentera