Red Hot Chilli Chicken Lasagne
Fick bli lite ändringar i menyn pga färskvarorna! Blev så inspirerad av alla goda kryddor så dagen rätt blir helt baserad på en av dem, nämligen Red Hot Chilli.
Dagens middagstips håller ett lågt GI, använde mig av aubergine som lasagneplattor samt 1 lager av Zetas Fullkornslasagne plattor. Samt chili som bränner fett. Går även bra att göra lasagnen vegetarisk och byta ut kycklingen mot Quorn i bitar.
”Lågt glykemiskt index (GI)”
Ett lågt GI är bra eftersom det gör att blodsockret hålls på en jämn nivå. Zetas fullkornslasagne är rik på kostfibrer, 8 %. Fibrer är en typ av kolhydrater som kroppen inte kan förvandla till socker. Zetas lasagne har spänst och kompakt struktur efter tillagning. Strukturen och det höga fiberinnehållet gör att magen får arbeta mer och under längre tid. Kolhydraterna i pastan är långsamma. Energin fördelas i kroppen under långtid och ger bättre mättnadskänsla.
RED HOT CHILLI CHICKEN LASAGNE
Det här behöver du:
- 3 kycklingbröst fileér, skuren i bitar
- 1 stor Aubergine
- 4 plattor Zeta fullkornslasagne
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten röd chili, hackad i småbitar (Inte peta ögonen) 😉
- 4-5 soltorkade tomater, skuret i strimlor
- 120 g färska champinjoner, skuret i skivor
- Red hot chilli krydda, spice-it-up krydda, salt & peppar
Béchamel sås:
- 3 msk smör
- 3 msk mjöl
- 6.5 dl mjölk
- ½ dl riven ost
- salt & peppar
1½ dl riven ost till gratinering.
Skär Auberginen med osthyvel så det blir till plattor.
- Stek kycklingen och krydda med Red hot chilli, spice-it-up samt salt & peppar. Lägg i champinjonerna, vitlöken, soltorkade tomaterna, chilin och stek tills champinjonerna är klara.
- Tillred Béchamelsåsen, smält smöret i en kastrull, häll i mjölet snabbt och rör ihop. Tillsätt mjölken och rör tills det tjocknar, sist i med osten tills den smält.
- Lägg först aubergine plattorna i en smord ugnsform, krydda lite ovanpå, lägg sen kycklingblandningen ovanpå, halva béchamelsåsen, Zeta lasagne plattorna samt ännu ett lager av auberigne plattor. Avsluta med resten av béchamelsåsen, Strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med en grönsallad, gott & hälsosamt! 🙂