Morots & Kardemumma kaka med Philadelphia Frosting


Idag har vi firat pappan i huset med presenter på sängen och precis fikat lite. Igår blev det bak för lill bagaren, enligt pappsens önskemål blev det en morots & kardemumma kaka med frosting! Han gillar inte vanliga prinsesstårtor & traditionella gräddtårtor.

Lill Bagaren är rätt duktig redan på att baka, hon kunde vispa fin fint samt trycka ut stjärnor i marsipanen.. men tror nån enstaka smula åkte direkt ner i magen! 😉

Såhär blev resultatet:

mat-128

mat-126

Meningen var att Emmis handavtryck skulle skäras ut i marsipanen och pryda kakan.. Men såg inge vidare ut 🙂 sen var hon inte så sammarbetsvillig på den punkten! 😉

TREVLIG FARSDAG ALLA PAPPOR!

 

Morots & Kardemumma kaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
½ tsk riven muskotnöt
3 tsk kardemumma
2 dl matolja
4 medelstora grovrivna morötter

 

FROSTING

  • 150 g Philadelphia ost
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 burk creme fraiche
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite pressad citron eller lime juice

 

Häll smeten i en smord & bröad form och grädda i 175 grader (ca 40 minuter) tills kakan släpper från kanterna – det beror lite på hur din form ser ut och om du gräddar i en långpanna (då är kakan klar efter ca 30-35 minuter). (dubblera då smeten.)

Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt och rör ner mjölblandningen.

Rör ner grovrivna morötter och oljan,

 

Låt svalna.

Rör ihop glasyren och bred över kakan – gör ett vågmönster med hjälp av en gaffel. Snyggt att dekorera med silverkulor, citronmeliss, rivet lime skal, hackade valnötter eller morots girlanger.

Kakan går utmärkt att frysa MED glasyr!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Morots & Kardemumma kaka med Philadelphia Frosting