Morots & Kardemumma kaka med Philadelphia Frosting

Idag har vi firat pappan i huset med presenter på sängen och precis fikat lite. Igår blev det bak för lill bagaren, enligt pappsens önskemål blev det en morots & kardemumma kaka med frosting! Han gillar inte vanliga prinsesstårtor & traditionella gräddtårtor.

Lill Bagaren är rätt duktig redan på att baka, hon kunde vispa fin fint samt trycka ut stjärnor i marsipanen.. men tror nån enstaka smula åkte direkt ner i magen! 😉

Såhär blev resultatet:

mat-128

mat-126

Meningen var att Emmis handavtryck skulle skäras ut i marsipanen och pryda kakan.. Men såg inge vidare ut 🙂 sen var hon inte så sammarbetsvillig på den punkten! 😉

TREVLIG FARSDAG ALLA PAPPOR!

 

Morots & Kardemumma kaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
½ tsk riven muskotnöt
3 tsk kardemumma
2 dl matolja
4 medelstora grovrivna morötter

 

FROSTING

  • 150 g Philadelphia ost
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 burk creme fraiche
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lite pressad citron eller lime juice

 

Häll smeten i en smord & bröad form och grädda i 175 grader (ca 40 minuter) tills kakan släpper från kanterna – det beror lite på hur din form ser ut och om du gräddar i en långpanna (då är kakan klar efter ca 30-35 minuter). (dubblera då smeten.)

Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en bunke.

Vispa ägg och socker pösigt och rör ner mjölblandningen.

Rör ner grovrivna morötter och oljan,

 

Låt svalna.

Rör ihop glasyren och bred över kakan – gör ett vågmönster med hjälp av en gaffel. Snyggt att dekorera med silverkulor, citronmeliss, rivet lime skal, hackade valnötter eller morots girlanger.

Kakan går utmärkt att frysa MED glasyr!

0 reaktioner på ”Morots & Kardemumma kaka med Philadelphia Frosting

  1. Hej,

    Tack för din fina kommentar i min blogg. Vilken jättefin tårta! Hälsa till Lill Bagaren att hon är jätteduktig! Toppenbetyg från mig 😀

    Nadja

Kommentera