Dijonmarinerad stekt strömming


Idag blev det redan ändring i veckoplaneringen då H ville få bort Tisdagens Carbonara ifrån menyn, okej okej! Fick bli stekt strömming istället med det klassiska tillbehöret mos! Blev att möblera om lite i menyn för att få äta strömmingen färsk!

Vi har kommit i riktig fisk frossa här hemma, igår kväll köpte vi rökt böckling och åt med Åländsk svartlimpa som mina föräldrar hade med sig! 🙂

 

Dagens Strömmingarna fick stå i en Marinad i kylskåpet i 3 h innan de stektes för att gotta till sig lite.

 Dijonmarinerad stekt strömming

  • 500 g strömmings fileér
  • 2 msk Dijonsenap
  • ½ burk creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • vitpeppar, salt & Dill
  • Skorpmjöl, vetemjöl & rågmjöl till panering
  • smör till stekning

Blanda Senap, creme fraiche, mjölk, ägg & kryddor i en bunke. Tillägg de skölja fileérna. Låt stå och dra i marinaden några timmar. Ju längre de står desto mer smak får de av marinaden.

Blanda Skorpmjöl, vetemjöl & rågmjöl i jämna proportioner och panera fileérna på båda sidorna. Stek i smöret.

Tips: Jag sökte efter det Japanska ströbrödet ”Panko” då jag hört det är toppen till paneringar. Hittade dock inte detta denna gång.

SÅS:

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk frusen dill
  • 1 msk frusen gräslök
  • ½ dl hackad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt

Hacka allt i småbitar och blanda samman med creme fraiche/ Yoghurten.

************************


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 tankar om “Dijonmarinerad stekt strömming