Choklad & Marshmallows kakor (Recept)

Sådär ja, då var försök nummer 1 avklarat! Dessa kakor flyter ut mycket och blir stoora och lite sådär seg goda! Ska göra en variant till på några som blir fastare i konsistensen en annan gång! Lär av mitt misstag och ställ dem inte för tätt på plåten! (om du vill ha dem runda & fina) 😉

Choklad & Marshmallows kakor

 • 5 dl Vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 250 g rumsvarmt smör el. margarin
 • 2 dl farinsocker
 • 3 dl Strösocker
 • 2 msk sirap
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 ägg
 • 100 g hackad choklad, 100 g mini marshmallows & 50 g hackade valnötter
 • 2 msk kaffe

Blanda alla torra ingridienserna i en skål. chokladen, marshmallows & nötter i en. Vispa socker, sirap och smör pösigt och tillägg äggen och kaffet. Rör ihop sockermassan med alla torra ingridienser och forma till 1 msk stora bollar. Grädda i ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt stelna på plåten.

Smält lite choklad i vattenbad och ringla över kakorna, dekorera med mashmallows! MUMSIT!

Förvara i burk.

Mini Marshmallows finns att köpa på bla ICA Maxi…

**********************0 thoughts on “Choklad & Marshmallows kakor (Recept)”

 • Fy mig, skäms som en hund att jag inte hunnit kika in till dig förrän nu!! Men yaikks vad du är duktig i köket, snälla, snälla flytta hem till oss ;-). Vi behöver en kardemummagumma i köket. Min högsta dröm är att någon gång börja gilla att vara i köket, men den verkar aldrig infinna sig =(, så jag behöver massor med tips. Här kommer jag fortsätta hänga.
  Kram, ses på fredag!

 • ser mumsiga ut! måste prova på nån dag!kanske du bakar å tar med till finska julfirandet?! allt som du lagar ser så gott ut..en annan lider av ide´torka med matsjå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *